Zivot je jedan....

Zelite da vam djeca budu visa ? Evo par savjeta :)

tsunami1984 | 04 April, 2008 21:01

Kako da Vam djeca narastu viša?

Visina roditelja. Geni programiraju visinu djeteta. Životni okoliš. Postoje solidni znanstveni dokazi da okolina u kojoj živite ima utjecaja na visinu, kao i vrsta hrane koju jedete. Na primjer, prosječna visina u Japanu prije rata bila je znatno manja nego što je sada a to je rezultat promjene hrane koju ljudi konzumiraju.

 
Nekoliko savjeta koji će Vam osigurati da će Vaše dijete dostići visinu koja mu je genetski određena:


Prehrana

Hrana bogata proteinima je od velike važnosti jer je protein hormon rasta koji se sastoji od aminokiselina koje su odgovorne za rast. Visok unos kalcija. Dijete koje raste treba puno kalcija koji potpomaže razvoj kostiju.

Vježbanje i sport
Vježbanje potiče oslobađanje hormona rasta, pa dok dijete još uvijek raste, redovito vježbanje će povećati vjerojatnost da će dijete dobiti na visini.

Istezanje kralježnice
Postoji teorija da se kosti kralježnice ne nadovezuju, te to uvelike pridonosi visini osobe pa je zato važno istezati kralježnicu što je više moguće i to vježbama koje su namijenjene posebno za to. Te vježbe trebali bi raditi samo mladi tinejdžeri koji su tek krenuli u srednju školu. One se ne preporučuju mlađoj djeci zbog rizika od ozljede. Vježbe se mogu raditi na temelju programa namijenjenih za istezanje leđa a koji se rade po nekoliko minuta na dan.

Terapija hormonom rasta
Ovo je često zadnja opcija za roditelje. Ako je dijete neobično nisko u usporedbi sa vršnjacima, postoji mogućnost konzultiranja sa liječnikom o terapiji hormonom rasta. Liječnik može prepisati hormon rasta jer on pomaže boljoj sintezi proteina. Terapija se proteže kroz nekoliko mjeseci i godina tako da se hormon injekcijom ubrizguje u organizam.

Izbjegnite dizanje utega u mladoj dobi
Neki bi rekli da je mit da će maleni dječaci ostati maleni ako će dizati utege, ali nema znanstvenih dokaza koji bi poduprli tu tvrdnju. Bilo kako bilo, dizanje utega može pritisnuti kralježnicu i sprečavati je da se izdužuje. U tome bi moglo biti nešto istine.

 

Uh pa ja cu ovde da naucim sve, od ljubljenja, preko zavodjenja pa sve do braka, odgajanja djece pa cak i da narastu visa :) Blago se meni :)

Komentari

Re: Zelite da vam djeca budu visa ? Evo par savjeta :)

tsunami1984 | 05/04/2008, 03:19

tsunami1984

Eh moram da prokomentarisem :) Ja ovde ne vidim da ima komentar iko da je napisao, a kad odem u ADMIN dio pise mi da je komentarisan ovaj ovde tekst, sad mi nista nije jasno kako ne vidim da je neko pisao komentar :) STRASNO :)

Re: Zelite da vam djeca budu visa ? Evo par savjeta :)

principessa78 | 05/04/2008, 12:00

principessa78

Pisala ja:)Mozda si ukljucio opciju provjere komentara pa pogledaj.

Pomoc

Dino | 24/09/2008, 20:38

imam 16god.pa trazim od vas savjet kako da narastem vise ili koliko cu narasti?Sada imam 169Cm I 62Kg(Treniram fudbal i radim vjezbe TRBUSNJAKE,SKLEKOVE otac mije visok 182Cm pa mozete li mi odg. NA moj E-mail

kako da narastem

sanja | 21/02/2010, 13:22

imam 15 godina,visoka sam 158,zelim za 3 meseca tj.do mature da porastem jos malo...da li mi mozete reci neki savet za brzi rast?inace,za godinu dana sam porasla svega 4 cm

Dodaj komentar

Zapamti me

Najnovije...

Kategorije

Sindikat

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb